DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Itt sincs extra nyomás Hamiltonékon

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke beszélt arról, hogyan készítik fel versenyzőiket a vasárnapi futamokra. Az osztrák reméli, hogy a csapat irányelvei ezen a hétvégén is működni fognak.

A Mercedes a hungaroringi hétvége után újabb kettős győzelemre készül a Német Nagydíjon, ám ehhez az kell, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg vigyázzon egymásra a rajtnál, és a mögülük induló Red Bullok támadásait is vissza tudják verni az első kanyarokban.

Toto Wolff szerint nincs nagyobb teher a versenyzőin, mint egy héttel ezelőtt Mogyoródon: „Mivel milliók látják az eseményt a televíziók előtt, majdnem minden verseny egyforma. Nem mondanám, hogy extra nyomás van rajtunk. Ez mindig mindenhol ugyanolyan.”

Az osztrák szakember nem akarja, hogy megismétlődjön a spanyolországi incidens a pilótái között: „Viszont nincs annál rosszabb, ami Barcelonában történt, ahol jelen volt mindenki, és a rajt után 60 másodperccel válaszolnunk kellett a kérdésre, hogy 'mit fogunk csinálni az elkövetkező 90 percben?'.”

 Mercedes_07.31.



A Mercedes csapatfőnöke szerint nem lesz gond a rajtnál: „Sokat beszéltünk már erről, hogy mik lesznek a következmények, ha összeütköznek, és ez továbbra sem változott. De versenyzőként világos, hogy a futam előtt nem akarnak erről beszélni, mert tudatában vannak, hogy nem kellene ütközniük, mert azzal nagyon sokat veszíthetnének.”

Wolff így folytatta: „Az irányelveink megakadályozzák, hogy az incidensek pontokba kerüljenek nekünk. Nem is történt más baleset Spanyolország óta. Tehát bármilyen a viselkedésük, nem számít, de a mintánkat kell követniük a versenyhétvégén. A legfontosabb az, hogy a szabályaink vasárnap működjenek.”

Az osztrák magabiztosan zárta gondolatait: „Silverstone-ban és Magyarországon is tiszta versenyt futottak, tehát ezek pozitív visszajelzések arról, hogy az üzenet elérkezett hozzájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: