DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Majd a Német Nagydíjon fordítok

Nico Rosberg, a Mercedes versenyzője ugyan elvesztette az F1-es világbajnoki tabella első helyét, azonban mindent megtesz azért, hogy Németországban újra forduljon a sorrend.

Rosberg szerezte meg a pole pozíciót a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, azonban Lewis Hamilton a rajtnál megelőzte őt, és ezt követően ki sem engedte kezéből a győzelmet. A brit pilóta ezzel fordított a világbajnoki pontverseny sorrendjén, és átvette Rosbergtől a vezető helyet. 

Rosberg



„Egyszerű a dolog, most mondhatjuk, hogy idén eddig Lewis végezte a legjobb munkát - 6 ponttal" - mondta Rosberg. „Ez van, csak ez az, ami változott, de számomra ez nem sokat jelent, mert nagyon szoros a verseny, és minden futamra úgy érkezem meg, hogy megvan az esélyem arra, hogy nyerjek."

A német versenyző úgy gondolja, ahogyan Hamilton fel tudott zárkózni, úgy természetesen neki is megvan az esélye arra, hogy visszavegye az első helyet a tabellán - ám ezt minél előbb, már Hockenheimben szeretné megtenni. 

„Az utolsó versenyek nagyon szorosak voltak, csak egy kis dolog, és minden megváltozik" - folytatta Rosberg. „Nagyon motivált vagyok, és meg akarom fordítani az állást a következő versenyen, Hockenheimban. Remek lenne, és tudom, hogy megvan rá a lehetőségem."

„Ahogyan mindig is mondtam, nem számolom a pontokat, és számítottam is arra, hogy vissza fog zárkózni. Nem gondoltam, hogy mindig 48 pont előnyöm lesz. Mindig kemény lesz a csata Lewisszal szemben, hiszen ő egy világbajnok. Mindig a következő versenyre tekintek, és szerencsére a hazai nagydíjam következik, szóval megpróbálok meríteni az otthoni rajongóim támogatásából és mindent megteszek, hogy megnyerjem a versenyt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: