DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo önbizalma visszatért!

Az ausztrál pilóta monacói csalódása után állhatott ismét dobogóra a Hungaroringen, a Red Bullnál pedig örömmel konstatálják, hogy a háromszoros F1-es futamgyőztes megtalálta régi önmagát.

Daniel Ricciardo az elmúlt három Magyar Nagydíj legjobbja három dobogós helyezésével: 2014-ben zseniális győzelmet aratott, idén pedig megismételte tavalyi harmadik pozícióját. Az ausztrál utoljára Monacóban állt a pódiumon, ahol a csapat hibája fosztotta meg a győzelemtől, az azt követő négy versenyen pedig háromszor is kikapott tejfölösszájú csapattársától. Max Verstappen Ausztriában és Silverstone-ban is dobogóra állhatott, a Hungaroringen viszont Riccirdónak jött ki jobban a lépés, amely Christian Horner szerin önbizalommal tölti el pilótáját.



„Ez nagyon fontos verseny volt Daniel számára, hogy megtalálja elveszített önbizalmát” - nyilatkozta a csapatfőnök. „Egész hétvégén odatette magát, nagyon örülök neki, ahogyan teljesített, a verseny pedig igazi önbizalombomba lehet neki a szezon második felére. Ami azt illeti, Daniel többször is balszerencsés volt a szezon eddigi szakaszában, most viszont úgy tűnik, hogy minden kezd kiegyenlítődni számára.”

Horner nem csak Ricciardót, hanem Verstappent is méltatta, aki kemény versenyzés után tudta csak megtartani ötödik helyét Kimi Raikkönennel szemben. A brit csapatfőnök úgy látja, semmi probléma nem volt azzal, ahogyan a holland védekezett a ferraris ellen - az eredményeknek köszönhetően pedig a Red Bull már csak egy pontra van a Scuderiától a konstruktőri bajnokságban. „Mindketten hajtják a másikat, és ez az, amit a csapattársaktól látni szeretnél. Újabb és újabb szintekre hajtják egymást, ez pedig a csapat szempontjából nagyon egészséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: