DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Rosberg szerződése? Nem érdekel, ki a csapattársam!”

Nico Rosberg pénteki szerződéshosszabbításával mindkét Mercedes-pilóta 2018-ig kötelezte el magát a csapatánál - ám a címvédőt teljesen hidegen hagyja, ki van a garázs másik oldalán.

Nico Rosberg péntek reggel hosszabbított szerződést a Mercedes alakulatával - a német pilóta 2018-ig kötelezte el magát a brackley-iek mellett, akárcsak a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton. Ám a brit pilóta rezzenéstelenül vette tudomásul, hogy legalább két évig fog még küzdeni nemezisével - az elmúlt két és fél év tapasztalataiból kiindulva nem csoda, hogy jobban örült volna például egy „veszélytelen” Pascal Wehrleinnak - igaz, rá is hasonló címkéket ragasztottak debütálása idején, amikor Fernando Alonso csapattársa volt a McLarennél.



Amikor arról kérdezték Hamiltont, hogy mit szól a Rosberg karrierje szempontjából rettentően fontos lépéshez, így válaszolt: „Felőlem. Nem igazán érdekel, hogy ki a csapattársam, stabilitás szempontjából viszont remek döntés volt” - idézte az F1i.com Hamiltont. A brit pilóta eddig mindhárom együtt töltött évük alatt legyőzte Rosberget, s bár jelenleg is a német vezet - egy pontos előnye Monaco előtt még 43 egységre rúgott Hamilton előtt. Azt is megkérdezték a világbajnoktól, hogy ezek alapján a következő években is le tudja-e győzni csapattársát, mire ezt felelte: „Nem tudom.”

„Olyan keményen dolgozok, ahogyan csak tudok, folytatni fogom azt, amit szeretek csinálni, képességeim szerint. Ha ez azt jelenti, hogy a következő években a képességeim jobbak az övénél, legyen így. De ő is nagyszerűen fog vezetni, és keményen fog harcolni. Nem naplopó fickó, hanem nagyszerű pilóta, nekem pedig az a dolgom, hogy kettőnk közül én legyek a legjobb” - tette hozzá a brit pilóta aki a pénteki második edzésen eldobta az autóját, mialatt Nico Rosberg edzésgyőzelemmel zárta a napot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: