DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg szerint elvette a gázt és sok időt vesztett

Hamilton nem csalódott, Ricciardo viszont igen, Nico Rosberg ellenben úgy gondolja, hogy igenis elvette lábát a gázról és jelentős időt veszített a dupla sárga zászló miatt.

Nico Rosberg nem lassított a sárga zászlónál a Magyar Nagydíj időmérőjének utolsó pillanataiban, míg Lewis Hamilton kénytelen volt lassítani Fernando Alonso megpördülése miatt. A Mercedes német pilóta viszont úgy véli, hogy ő is időt veszített, így rendben volt a köre. 

NicoRosbergMagyar



"Nagy kihívás volt ez az időmérő, a pálya folyamatosan változott. Az utolsó köröm végül nagyon jól sikerült, úgyhogy ezzel nagyon elégedett vagyok" - mondta Rosberg az időmérő végén. "Nyilván dupla sárga volt, de elemeltem a gázt és ezért vesztettem is sok időt" - mondta a kérdéses esetről, amikor legjobb szektoridőt futott a sárga zászló ellenére. 

Csapattársa, Lewis Hamilton az utolsó pillanatban bukta el a pole-pozíciót, de volt csalódott az események után. "Nem tudom, hogy Nico mennyivel volt gyorsabb, de én előrébb voltam négy tizeddel, jónak éreztem azt a körömet. Balszerencsés voltam Fernandóval, de megtörténik az ilyen, nem vagyok csalódott. Trükkös időmérő volt, ahhoz képest elég jól jöttem ki belőle."

A harmadik helyen záró Daniel Ricciardo egyszer kis híján eldobta a Red Bullt, az utolsó körben pedig neki is lassítania kellett. "Nagyon mérges voltam azon a körön, mert gyorsabb voltam az előzőnél és szerintem közelebb lehettem volna a pole-hoz. A sárga zászló nélkül érdekesebb lett volna, úgyhogy kissé csalódott vagyok, de összességében jól ment az időmérő, végig versenyképesek voltunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: