DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg a rajtnál csapna össze Hamiltonnal

A „Rosberg”, a „Hamilton” és az „összecsapás” szavak egyazon mondatban mostanság nem szoktak sok jóval kecsegtetni, a második rajthelyet megszerző német azonban szeretné hamar dűlőre vinni a Brit Nagydíj győzelmének sorsát.

A Q3-ban egy ideig úgy tűnt, hogy Nico Rosberg profitálhat Lewis Hamilton hibájából, akinek addigi pole-t érő köridejét törölték pályaelhagyás miatt, a brit azonban a hajrában össze tudott rakni egy hasonlóan erős, immár szabályos kört, miközben a tabellát vezető német már nem volt képes javítani - ám egyetlen ezreddel még ő is jobb időt ért el a jelenlegi vonalvezetési eddigi leggyorsabb körénél, miközben csapattársa több mint három tizeddel megdöntötte azt.

13592409_10153646335982411_7356119559012173043_n (1)



„A csapat elképesztő autót adott számunkra. Nagy élvezetet jelentett a vezetés, különösen a látványos, gyors kanyarokból álló szakaszon. Olyan érzés, mintha az autó síneken gurulna, egy versenyző pedig nem is kívánhat ennél többet” - mondta Rosberg.

„Ez nem az én napom volt most, de gratulálok Lewisnak, aki nagyszerű munkát végzett. A lényeg azonban holnap jön, ott pedig még minden nyitott és biztosan nagy csata lesz köztünk Lewisszal. Lesznek esélyeim a rajtnál, és azt is érdekes lesz látni, hogy a gumikopás miképpen alakítja majd a stratégiát. Az utóbbi időben jól sikerültek a rajtjaim, így már várom a holnapit. Egyértelműen a győzelemért fogok hajtani.”

Az biztos, hogy a korábbiaknál is több tekintet fogja vizslatni vasárnap Rosberg és Hamilton egymással szembeni megmozdulásait, hiszen a páros idén már Barcelonában is ütközött a rajtot követően, aztán Montrealban is érintőre vették egymást, az egy héttel ezelőtti, spielbergi eseményeket pedig még elfelejteni sem volt idő. Vajon Silverstone-t átvészelik koccanás nélkül?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: