DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo tesztelni akarja a Newey-hiperautót

Az Aston Martin és Red Bull közös alkotásának tesztelése jövőre zajlik, az F1-es pilóta pedig szeretne szerepet kapni benne. Kitért Silverstone-ra is, amely kedvenc versenypályája.

Tegnap hullt le a lepel az Aston Martin és Red Bull első közös projektjéről, az egyelőre AM-RB 001 kódnevet viselő autóról, amelyet a Formula-1-es géniusz, Adrien Newey tervezett. A konstrukció állapota korántsem végleges, csak 2018-ban kerül piacra, miután a következő év folyamán alapos tesztelésen esik keresztül – Daniel Ricciardo, aki az autóról lerántotta a leplet, szeretné, ha ebben a folyamatban ő is szerepet kapna:

„Remélem, hogy így lesz! Én is ma láttam először, néhány vázlatba belenézhettem, de semmibe, ami arra hasonlít, ami most itt áll” – mondta a bemutatón az ausztrál F1-es pilóta. „Igazán izgatottam tekintek rá, és szeretnék részt venni a fejlesztésében, ha tudok. Továbbra sem hiszem igazán el, hogy az utcán fog közlekedni, inkább egy lenyűgöző versenyautóra hasonlít.”



„Ez volt a szerződésem csúszásának oka” – viccelt Ricciardo, aki a közelmúltban 2018-ig hosszabbított a Red Bull-lal. „Akartam kapni egyet ingyen, de végül a gumikat nekem kell kifizetnem. Azt hiszem, így is elég jól jártam.”

Az AM-RB 001 bemutatója után Ricciardo Silverstone-t veszi célba, kedvenc helyszínét: „Szeretem az egymást követő versenyeket. Ausztriából érkezünk, ahol úgy éreztem, nem sikerült a vasárnapom úgy, ahogyan szerettem volna. Épp arra van szükségem, hogy hét napon belül új esélyt kapjak. Az igazat megvallva mindig is Silverstone volt a személyes kedvencem, szeretem a gyors kanyarokat, különösen azóta, hogy a Red Bullt vezetem. Ezen a pályán érezni lehet, ahogy dolgozik az autó aerodinamikája, ez a csapat munkájának igazi gyümölcse” – magyarázta Ricciardo, aki két éve a dobogóra állt a Brit Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: