DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Rosberg hálás a Mercedes szerelőinek

Rosberg köszönettel tartozik csapatának, mivel a szerelők mindent megtettek, hogy rendbe hozzák a harmadik edzésen összetört autóját. Ez sikerült, és a német az időmérőn egy második időt futott.

Nem sok híja volt annak, hogy el se tudjon indulni a világbajnoki címvédő az Osztrák Nagydíj kvalifikációján. Rosberg autóját ugyanis az időmérő első szakaszáig szerelték a balesete miatt. Az éllovas második megszerzett rajthelye azonban csak egy hetedik pozíciót jelent, mivel váltót kellett cserélni a Mercedesben, amiért öt helyes büntetést kapott.

Rosberg nem győzte dicsérni a csapata szerelőinek kvalifikáció előtti munkáját: „Hihetetlen munkát végzett mindenki, még Lewis szerelői is átjöttek, hogy segítsenek az autóm javításán, és kész legyen időben, tehát ez nagyszerű csapatmunka volt mindenkitől.”

Az éllovas a szombat délután eseményeivel folytatta: „Az időmérő nagyon izgalmasra sikeredett, és hihetetlen volt, mennyire gyorsan felszáradt a pálya a végére. Lewis fantasztikus munkát végzett, és a második hely nyilván nem a legjobb, de ez is rendben van.”

 rosberg_07.02.



A német szeretne jó eredménnyel távozni Ausztriából: „Öt hellyel hátrébbról rajtolni holnap elég drága balszerencse, de megpróbálom a legjobbat kihozni ebből és egy jó versenyt szeretnék futni.”

Rosberg bizonytalanságával zárta gondolatait, nem tudja mit várhat a vasárnapi versenytől: „Kemény munka lesz a gumikezeléssel holnap. Megjósolhatatlan a dolog, mert a hőmérséklet nagyon sokat vissza fog esni. Az biztos, hogy hőségben nehéz lesz velük bánni, de talán hűvös időben jobb lesz, nem tudhatjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: