DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat szerint ezek a rázókövek veszélyesek

A Toro Rosso orosz F1-es pilótája a Q1-ben elszenvedett balesetéről nyilatkozott - szerinte ahogy rámennek ezekre a sárga rázókövekre, már tehetetlenek és a pálya csak rosszabb lett.

Az Oszták Nagydíj időmérő edzésének első szakaszában bukott egy komolyabbat a Toro Rosso pilótája, Danyill Kvjat - az orosz pilóta autójának jobb hátsó felfüggesztése tört el és tehetetlenül csapódott a gumifalba. Kvjat a Sky Sportsnak nyilatkozott az esetet követően.

Kvjat_5



"Nem tudom pontosan, hogy mi történt, egyszerűen eltört a felfüggesztés" - tekintett vissza. "Ahogy ez megtörtént, az autó már csak jobbra ment. Egy defekt is volt ezt megelőzően, több mindennek utána kell most járni. Ahogy rámész a sárga rázókövekre, már csak utas vagy, tehetetlen" - tette hozzá.

"Nem az tört el, ami rajta volt a sárga kövön, hanem a másik. Viszont ha eltörik, akkor nem tartod ellenőrzésed alatt a dolgokat és ez nem valami jó." Kvjat szerint nem jó ez a megoldás a pályalevágás elkerüléséért. "Mindenki lemegy ott mind a négy kerékkel, a határokkal egyértelműen probléma van. Ezek a rázókövek rendkívül veszélyesek, jobbá akarták tenni a pályát, de csak rosszabb lett" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: