DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton változtatna a rázóköveken

Lewis Hamiton is megszólalt a sárga kerékvetők ügyében, amik Danyiil Kvjat balesetét okozták az időmérő edzésen. Az orosz pilóta a falban kötött ki, de szerencsére sértetlenül megúszta az ütközést.

A világbajnoki címvédő szerint változtatni kell az A1-Ring újonnan lefektetett sárga rázókövein, amik arra szolgálnak, hogy a versenyzők ne húzzanak hasznot a pályaelhagyásokból. Ennek köszönhetően viszont az időmérőn tanúi lehettünk annak, hogy az autók felfüggesztése is kitörhet, ha nagy tempóval rámennek a versenyzők.

Hamilton így kezdte az időmérő után a mondandóját: „Nem beszélhetek minden versenyző nevében, de nekem úgy tűnik, hogy a sárga kerékvetők elég veszélyesek, már láttunk pár incidenst emiatt.”

 Dppi_hamilton_07.02.



A brit címvédő úgy gondolja, hogy lépéseket kell tenni a biztonság javítása érdekében: „Mennyi idő kell még ahhoz, hogy a hibát észrevegyék, mielőtt valaki az autóval a falban végzi és ráadásul meg is sérül? Ez az, amit Charlie Whiting és az FIA is lát, és ez olyan dolog, amin szerintem egyértelműen lehet javítani.”

A háromszoros világbajnok változtatna a dolgon, hogy a versenyzők elkerülhessék a további baleseteket: „Az ötlet jó, nem akarják, hogy szélesen vegyük be a kanyart és külső íven használjuk, de talán egy másik megoldás lenne itt szükséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: