DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone jelentősen alulértékelte a Mercedest

Az F1 mindenható ura nem ellenkezett temérdek pénzzel ellátni a brackley-i alakulatot, de arra nem számított hogy Nico Rosberg és Lewis Hamilton világverő csapatot fog alkotni.

Bernie Ecclestone nemrég elmondta, hogy a 2020 utáni időszakra új pénzügyi terven töri a fejét, amivel a sportág gazdaságosabbá válhat, és attól sem kellene félni, hogy a kiscsapatok elhagyják a sportágat. A 85 éves üzletember a Premier League-hez hasonló modellt képzel el, ennek ellenére jelenleg a Mercedest, a Ferrarit, a Red Bullt, a Williamst és a McLarent is úgynevezett történelmi bónusszal tartja a sportágban. A Red Bull négy világbajnoki címe miatt került ebbe az exkluzív körbe, a Mercedes pedig az 1954/55-ben diadalmaskodó csapat jogutódjának tartja magát.



Egyelőre nehéz megmondani, hogy mit hozna az új terv, Ecclestone mindenesetre elszánt az ügyben. „Igazából hasonló lenne a helyzet, mint amikor megérkeztek, hiszen akkoriban egy alap összeget kaptak, mert tudtuk, hogy elkötelezték magukat 2020-ig - és ha elkötelezték, akkor maradni is fognak” - idézte a britet a ThisIsF1.com, majd rátért a Mercedesre. „Azt mondtuk nekik, hogy ha ugyanazt megcsináljátok, mint a Red Bull, azaz világbajnoki címet szereztek, megkapjátok az extra juttatást. És ha kettőt nyertek, akkor… azt mondtam az igazgatósági tanácsnak, „Soha nem fognak világbajnoki címet nyerni, így maradjunk kettőnél.’ Aztán kijátszottak engem, és kétszer is nyerni tudtak.”

Ecclestone-nál rákérdeztek arra is, hogy milyen előnyökkel járhat az új rendszer a kiscsapatok számára. „Ebben a pillanatban esélyük sincs olyan összeget kapni, amiről beszélünk. Semmi esélyük rá. De azon leszünk, hogy ha jól teljesítenek majd, ugyanolyan szintre kerüljenek, mint mindenki más. Szerintem örülni fognak az új ötletnek, mert a mostani rendszer ellen felemelték a hangjukat. A jövőben mindenképp boldogabbnak kell lenniük” - tette hozzá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: