DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLarennél elkezdtek esőtáncot járni

Bár a wokingi istálló pilótái nem teljesítettek fényesen az F1-es Osztrák Nagydíj szabadedzésein, Jenson Buttonnak és Fernando Alonsónak azért van némi reménye: az eső.

A két pilóta közül csak a britnek sikerült a top 10-be jutás pénteken, lévén egy 13. és egy 10., Fernando Alonso pedig egy 14. és egy 11. pozíciót szerzett a két edzés során. Persze az előrelépést jelentősen hátráltatta az edzés nagy részét uraló eső, de éppen ez az, amiben a wokingi bajnokok bíznak a hétvége hátralévő részében. „Nagyon megszerettem az új borítást, sima, és nincs rajta egy bukkanó sem” - utalt Alonso a spielbergi pálya újraaszfaltozására.

 



„Sikerült a tapadást is eltalálnunk, aminek szintén örülök - a délután folyamán még volt esélyünk arra, hogy száraz pályán körözhessünk, hiszen az aszfalt fél órán belül felszáradt, így felrakhattuk a slick abroncsokat. Úgy gondolom, készen kell állnunk arra, hogy esni fog vasárnap, akárcsak ma délután - mindenképpen előnyt kell kovácsolnunk ebből a lehetőségből” - tette hozzá a spanyol.

Button is kitért az új borításra: „Még az új aszfalt ellenére is trükkös volt vezetni itt, a kerekek kanyarokban váltakozó dőlésszöge miatt. Ráadásul ott vannak a nagy és széles rázókövek, melyekre ha ráhajtasz, koptatják a padlólemezt, ez pedig mindenki számára nehéz. A mai napon mind a három száraz abroncsot használtuk, és úgy érzem, még mindig kérdéses, hogy melyeket fogjuk használni a versenyen. Intermediate-gumikon viszont mi voltunk a legjobbak, ami mindenképp pozitívum. Nagyon sok gyors autó van körülöttünk, így kihívás lesz majd bejutni a Q3-ba holnap, de a hétvége további részére szóló időjárás-előrejelzés tartogathat némi esélyt számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: