DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: A Ferrari engem is akarhat

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es pilótája nyilatkozott arról, hogy nem lenne ellenvetése, ha ismét Sebastian Vettel csapattársaként versenyezhetne, de ezúttal az olaszok versenygépében.

Bár idén az energiaitalos alakulat tudott csak győzelmet aratni a Mercedes pilótáin kívül, összességében mégis a Ferrari tűnik a címvédő német gárda elsőszámú kihívójának. Daniel Ricciardo, a világbajnoki pontverseny ötödik helyezettje beszélt az olasz alakulatról és Sebastian Vettelről.  

Az ausztrál szerint, ha lecserélné Kimi Raikkönenet a maranellói istálló, őt is megkeresnék egy új szerződéssel: „Csakúgy, mint tavaly, tudom, hogyha változtatnának, én is a listájukon szerepelek. De felmerül a kérdés: vajon én vagyok az egyetlen, akit meg akarnak szerezni? Ezt nem hinném. Nekem van a legtöbb esélyem, hogy elvigyenek? Ezt nem tudhatom. Nem tisztáztak még ilyeneket velem.”

Ricciardo elmondta, hogy az olaszok részéről még nem történtek meg az első lépések: „Még nem hívtak azzal, hogy: 'Megválunk Kimitől, téged akarunk, leszerződsz hozzánk?' Tudatában vagyok annak, hogy érdeklődnek irántam, nincs ezzel semmi baj. De másrészt, abból, amit a média mond, őszintén szólva semmi nem igaz.”

 Dppi_vettel_ricc_06.15.



A riporterek azt kérdezték a 26 éves ausztráltól, mit szólna, ha ismét Sebastian Vettellel egy csapatban kellene versenyeznie: „Igen, természetesen nem utasítanám el a dolgot. De az egyetlen dolog, amiért lépnék a Red Bulltól mellé, az az, hogy küzdhessek ellene a világbajnoki címért. Máskülönben, ha másik csapattársam lehetne, szívesen kipróbálnám magam Lewis Hamilton vagy Fernando Alonso mellett.”

A Red Bull pilótája a 2014-es szezonra visszaemlékezve zárta gondolatait: „Láttam Mark Webber és az ő kapcsolatát, mielőtt odakerültem, ezért óvatos voltam, hogyan közelítsek Sebastianhoz csapattársként. De őszintén viselkedett, és valójában jól kijöttünk egymással. Az én szezonom jobban sikerült, mint az övé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: