DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Ha kell a Ferrarinak Perez, fizessen érte”

A Force Indiánál azt mondják, nem fognak Sergio Perez útjába állni, ha lecsapna rá a Ferrari, viszont az olaszok csak akkor vihetik el őt, ha megfizetik az árát a szerződéssel rendelkező, remek formában lévő mexikóinak.

Alig múlik el úgy hét az F1 világában, hogy a közvélemény ne boronálna össze egy versenyzőt a Ferrari pilótaülésével. Jelenleg Sergio Perezen van a sor, aki utóbbi remek formájával került rivaldafénybe, és ha igaz az a korábban megjelent hír, hogy szponzorával már fel is kereste az olasz csapatot egy esetleges 2017-es szerződés reményében, akkor ezúttal tényleg van alapja a találgatásoknak.

A Force India csapatmenedzsere, Andy Stevenson semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy pilótája, a középcsapatok többi versenyzőjéhez hasonlóan a feljebblépést fontolgatja. „Teljesen elfogadott dolog a Ferrariról álmodozni. Mindenki ezt teszi a mezőnyben. Sergio pedig most élete formájában van” - mondta.

Dppi_00116007_269



A csapat műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer azonban hozzátette, nem engedik el csak úgy a tavaly már 2017-es kontraktusát is aláíró mexikóit. Mivel az esetleges átigazolás nagy pénzeket mozgatna meg, a silverstone-i csapatnál azt szeretnék, hogy ebből ők is kivehessék a részüket. „A Ferrari háromszor annyi bevételre tesz szert a kereskedelmi jogdíjakból, mint mi. Szóval kell hogy legyen elég pénzük, ha ki akarják vásárolni egy versenyzőnket” - hangsúlyozta Szafnauer.

Nemrég a mezőny egy másik jó formában lévő fiatalját is szóba hozták a Ferrarival, ő pedig Carlos Sainz, aki Max Verstappen Red Bullhoz való fellépése után nem lehet túl optimista azt illetően, hogy rövid időn belül ő is megkapja a lehetőséget az anyacsapatnál.

Az energiaitalosok hajlandóak lennének piacra bocsátani a spanyolt, de érdekes módon ők is ugyanúgy gondolkodnak erről, mint a Force India. „Ha a Ferrari fizet, beszélgethetünk róla” - mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: