DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Rosberg most áll készen az F1-es vb-címre

Egy korábbi F1-es pilóta szerin hiába gyorsabb csapattársánál Lewis Hamilton, de nem dolgozik olyan keményen - a német nagyon éretten vezet ebben az idényben, amely aranyat érhet számára.

Franck Montagny tíz évvel ezelőtt a Super Aguri pilótája volt a Formula-1-ben és elmondása szerint úgy látja, hogy Nico Rosberg most már felkészült arra, hogy világbajnok legyen - Lewis Hamilton gondjait most képes kihasználni a Mercedes német pilótája.

"Úgy gondolom, hogy Nico megváltozott a tavalyi és az idei szezon közötti időszakban" - nyilatkozta a francia expilóta a Le Point-nak. "Számomra úgy tűnik, hogy most kevésbé érzékeny a nyomásra, mint eddig. Megtörhetett volna Monaco és Kanada miatt, de Baku előtt fontos munkát végzett a szimulátorban, Rosberg éretté vált ebben az idényben" - magyarázta.

RosbergCelebrate



Montagny szerint egyébként Lewis Hamilton túl könnyedén veszi a dolgokat, ezt bizonyítja az is, hogy ő nem szimulátorozott az új pályával való találkozás előtt - talán ezért sem találta a ritmust szombaton, ezért törte össze a Mercedest és ezzel tette tönkre a versenyét Bakuban. 

"Meg volt győződve arról, hogy könnyedén le fogja győzni Rosberget" - mondta a brit pilótáról Montagny. "Úgy döntött, hogy nem dolgozik a szimulátorban és csak a tehetségére alapozza a sikert. Azonban láttuk, hogy több hibát is elkövetett és most megint nyomás alatt van".

A korábbi Formula-1-es pilóta szerint ez a hozzáállás nagyon sokba kerülhet Hamilton számára. "Nekem úgy tűnik, hogy unja az F1-et, túl sok figyelmet fordít a pályán kívüli dolgokra, ez pedig jelentősen árthat neki. Hamilton valószínűleg gyorsabb Rosbergnél, de nem dolgozik olyan keményen".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: