DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Vettelnek jó ez a Ferrari, nekem nem

Elnézve a Ferrari tavaly és idén mutatott formáját, Fernando Alonsónak csak erősödött abbéli meggyőződése, hogy helyes döntés volt elhagyni a csapatot. Ahogy látja, Vettel még annyira sem megy velük, mint ő maga.

A spanyol markát ugyan a McLaren pilótájaként 2015 kezdete óta jóval kevesebb siker üti, mintha Maranellóban maradt volna, kitöltve eredetileg idén lejáró szerződését, ám Alonso azt mondja, nem lett volna képes még két sikertelen évet elviselni a csapatnál.

Dppi_00116008_019



„Ha az ember nem nyer bajnokságot a Ferrarival, az elég stresszes tud lenni, mivel a Ferrari autójának vezetése rengeteg nyomással jár együtt. Öt éven át nem nyertem meg, és még két év hátra volt a szerződésemből, de nem láttam a lehetőségét annak, hogy ez idő alatt sikerülhet. Az a gondolat pedig, hogy hét évig bajnoki címszerzés nélkül vezessek a Ferrarinál, nem volt valami kellemes számomra” - beszélt érzéseiről a kétszeres bajnok a Motorsport Magazine-nak nyilatkozva.

Alonso szerint helyettese, Sebastian Vettel még nem érzi ezt a nyomást, és mivel még csak másfél éve a csapat tagja, képes élvezni a lesipuskás szerepét is a Mercedes mögött.

„Vettelnek jó a Ferrari. Ő fiatalabb nálam, a karrierje más szakaszában jár. Fiatal, motivált és az autója rendszeres dobogóesélyes. Viszont abban az öt évben, amit én a Ferrarinál töltöttem, kétszer a bajnoki cím reményében érkeztünk meg az utolsó versenyre, szóval akkoriban nem csak külső szemlélők voltunk. Szóval oké, a Ferrari most sokkal jobb annál, mint az utolsó ott töltött évemben, de azt a fejlettségi szintet még mindig nem látom tőlük, mint amiben mi voltunk az idő nagy részében” - mutatott rá.

„Mindazonáltal a Ferrari egy varázslat, és nagyon különleges emlékeket hoztam magammal onnan. Örökké a szívemben fogom őrizni őket. Az utcai autóik ott állnak a garázsomban, a versenyautóik pedig a múzeumomban, és a rajongók ezeket fényképezik a leggyakrabban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: