DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez befizetné magát a Ferrarihoz?

Német források szerint Sergio Perez olyasmit tervez, amit F1-es versenyzők ritkán tettek még, egyszerűen azért, mert ennél a csapatnál nem így működnek a dolgok: pénzt kínál a Ferrarinak szolgálataiért.

Perez karrierje egyszer már mellékvágányra futott, amikor rossz időben, az istálló hanyatlásának pillanatában igazolt a McLarenhez, ahol a zűrzavaros körülmények és a vezetőség szerint kifogásolható teljesítménye miatt csak egyetlen szezonra kapott bizalmat. 2014 óta immár harmadik éve a Force Indiánál próbálja helyreállítani a renoméját, ez pedig jól is sikerül neki, hiszen eddig minden ott töltött szezonjában dobogóra állhatott, az elmúlt hetekben pedig különösen magasan száll a csillaga, hiszen Monaco után Bakuban is a legjobb három között végzett.

Dppi_00116007_007



Ám hiába a figyelemfelkeltő szereplés, Perez neve ennek ellenére sem merül fel az élcsapatokkal kapcsolatban a 2017-es pilótapiaci spekulációk során. Érthető tehát, ha a mexikói úgy érezte, saját kezébe kell venni a sorsát ahelyett, hogy a vezetők döntésére várjon - és mikor máskor is tehetné meg ezt, mint most, amikor eredményekkel tudja bizonyítani győztes formáját.

A német Auto Bild ugyanis úgy értesült, hogy Perez megkereste a Ferrarit - amely istálló versenyzői akadémiájának tagja volt a McLarenhez való elszerződéséig -, és felajánlotta nekik szolgálatait, mégpedig fizetős pilótaként. A hírek szerint a mexikói elfogadná, ha nem kapna fizetést a csapattól, és még pénzt is hozna a Telmex révén, amit szponzorának, Carlos Simnek közbenjárására tehet meg. Az Auto Bild úgy tudja, több mint tízmillió dollárról van szó.

A Ferrarinál az idei év végén megüresedhet Kimi Raikkönen ülése, de persze ugyanez volt a helyzet tavaly is, amikor a csapat mégis ismét bizalmat szavazott a finnek. Pedig jelentkezőkből nem lenne hiány: szinte a mezőny összes, már bizonyított tehetséges pilótáját szóba hozták Maranellóval az elmúlt évek során, így akár Valtteri Bottasnak, Romain Grosjeannak és Daniel Ricciardónak is lehet esélye piros szerelésbe öltözni, ha Sergio Marchionne a változtatás mellett tenné le a voksát. Most Perez is csatlakozott ebbe a sorba - a kérdés már csak az, hogy a versenyzőket fennállása óta mindig is tehetsége alapján váltogató Ferrarit mennyire lehet lekenyerezni néhány aktatáskányi pénzköteggel. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: