DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Rosberget hidegen hagyja Hamilton beszólása

Az Európa Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton kritikusan beszélt azokról a pilótatársairól, akik túl sokat aggódnak a bakui pálya biztonsági szintje miatt, köztük burkoltan Nico Rosbergről is.

Néhány versenyző, különösen Rosberg és Jenson Button a csütörtöki pályabejárást követően kiemeltek pár pontot az új utcai pályán, ami szerintük akár komolyabb gondokat és baleseteket is okozhat a hétvége során. A problémás részek között néhány, bukótérrel nem rendelkező kanyar és a bokszbejárat merült fel, és utóbbin szombatra virradóan módosítottak is annyit, hogy meghosszabbították a bejárathoz vezető fehér vonalat, ahova már igen korán be kell sorolniuk a kiállásra készülő autóknak.

Dppi_00116008_282



Hamilton azonban saját elmondása szerint a helyszín minden kihívását élvezi, és lesajnálóan beszélt azokról, akik minden nehézséget, karaktert ki akarnak ölni a pályákról - és noha nem nevezte meg, a kritizált személyek között saját csapattársa is ott volt.

Rosberg azonban nem veszi magára a brit beszólását, ő továbbra is azt tartja a helyes hozzáállásnak, ha segít kiszűrni az esetleges problémákat az új helyszíneken.

„Ez az ő véleménye” - mondta, amikor szembesítették Hamilton véleményével. „Igen, én voltam az egyike azoknak, akik kérdőre vontak néhány dolgot a pályán, és továbbra is így gondolom. Az egyik ilyen véleményes hely a bokszbejárat, ami eléggé necces. De amikor egy új pályára érkezünk, ez normális folyamat: mindig végigvesszük ezeket a lépéseket, megbeszéljük a felmerült problémákat és ha indokolt, akkor javítunk a dolgokon. Ha pedig nem szükséges, akkor minden marad a helyén.”

„Számomra teljesen normális, hogy a biztonságra is gondolok, mint ahogy mindig is tesszük a sportban. De nyilvánvalóan egyesek jobban foglalkoznak vele, mint mások, ennyi az egész. Nincs azzal semmi baj, ha egy új pályára megérkezve a versenyzők végigjárják azt, aztán beszélgetést kezdeményeznek egyes részeivel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: