DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem is a Hondával van gond a McLarennél?

Egy korábbi F1-es pilóta szerint a japán erőforrás előlépése egyértelműen látszik tavalyhoz képest, de a karosszériáról ez már nem mondható el - szerinte erre ékes példa volt Monaco is.

Roberto Merhi, a korábbi F1-es pilóta szerint nem biztos, hogy a Honda-motor a legnagyobb gond a McLarennél. A japán gyártó problémái jól észrevehetőek, a tavalyi szezonban folyamatosan szenvedtek a teljesítménnyel és a megbízhatósággal is, a wokingi istállónál pedig előszeretettel hangsúlyozzák, hogy a karosszériájuk elit, már csak egy versenyképes erőforrás kell a sikereikhez.

AlonsoMonaco



"A Honda többet fejlődött, mint vártam" - nyilatkozta Merhi a spanyol Marcának. "Úgy tűnik, hogy normális végsebességük van idén, de a karosszéra továbbra is gyenge. Monacóban nem számít sokat a motorerő és láthattuk is, hogy a tavalyi Ferrari-motorral szerelt Toro Rossó karosszériája milyen jó" - magyarázta az expilóta.

"Úgy gondolom, hogy a McLaren gondjainak húsz százaléka még mindig a motorból fakad és 20%-ot elvisz a karosszéria. Fernando ugyan ötödik lett Monacóban, de ez a stratégiának köszönhető, nem az autónak. A motor fejlődött tavalyhoz képest, de az alváz nem tette meg ugyanezt az előrelépést" - jelentette ki.

Merhi idén nem kapott ülést az F1-ben, a WEC-sorozatban versenyez, jövő hétvégén a Le Mans-i 24 órás futamon vesz részt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: