DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber szerint a Ferrari az év csalódása, de...

A korábbi F1-es pilóta úgy véli, hogy eddig Daniel Ricciardo teljesített a legjobban, a Ferraritól viszont többet várt - de figyelmeztet, a maranellóiak szezonja igazán csak Kanadában indul majd.

A Red Bull korábbi Formula-1-es pilóta, Mark Webber beszélt a 2016-is idény eddig eltelt részéről - a könyve miatt jelenleg Angliában tartózkodó ausztrál versenyző szerint a Ferrari teljesítménye egyelőre komoly csalódás.

"Számomra a Ferrari egyértelműen az év legnagyobb csalódása" - nyilatkozta Webber a Speedweeknek. "Nagyon keveset mutattak meg a potenciáljukból. Azt viszont elmondom, hogy az ő szezonjuk igazán majd csak Kanadában kezdődik" - tette hozzá rögtön a korábban kis híján az olaszokhoz szerződő ausztrál.

FerrariVettelMonaco



Az talán nem meglepő, hogy a pozitívumok közül honfitársát, Daniel Ricciardót emelte ki. "Eddig számomra Daniel az év versenyzője, mindenhol nagyon jó teljesítményt nyújtott, még ha az eredmények nem is mindig ezt mutatják" - beszélt Ricciardóról.

"A balszerencse is a sport része, ez is annak velejárója. Néha nagy akadályokat kell legyőznöd, ami főleg azért borzasztóan nehéz, mert úgy érzed, hogy mindent jól csináltál. Nagyon rossz az ember szájíze olyankor, ha versenyzőként nem követ el hibát és mégsem nyer. Ez frusztráló, de Daniel tudja kezelni az ilyen helyzeteket".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: