DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Fordulat: Ricciardo és Horner a Ferrarinál 2017-ben?

Elképzelhető, hogy nem csupán Daniel Ricciardo, de a Red Bull F1-es csapatfőnöke, Chrisitan Horner is a Ferrarihoz igazol a jövő évben – az olaszok állítólag mindkettejükre pályáznak.

Már több alkalommal is felmerült a pletyka, hogy Ricciardo Kimi Raikkönen távozása esetén a Ferrarihoz szerződne, azonban a Red Bullnál Helmut Marko és Christian Horner is világossá tette, hogy versenyzőjüknek szerződése van a csapattal, és ragaszkodnak is ahhoz, hogy náluk maradjon. „A megállapodás világos Ricciardóval. Szerződése van. Hogy meddig? Ez bizalmas információ” – nyilatkozta a csapatfőnök.

 Ric Horner



Ricciardo azonban úgy nyilatkozott, egyelőre még nem biztos jövőjével kapcsolatban, ugyanis a Red Bullra vár. „Nyitott a kérdés. A Red Bullon múlik. Ha maradnak a Formula-1-ben, akkor azt hiszem, egy többéves hosszabbítást fognak ajánlani.” A spekulációkkal kapcsolatban, amelyek a Ferrarival hozták összefüggésbe, az ausztrál így nyilatkozott: „Ez attól függ, milyen eredményeket érünk el, és milyen ajánlatokat kapok. És attól is, hogy egy másik csapat azt mondja-e nekem, hogy ’meg akarjuk nyerni a bajnokságot veled’.”

„Örülök, hogy egy ilyen csapat észrevesz, dicséretnek veszem, és majd meglátjuk, mi történik” – folytatta Ricciardo. A Corriere című lap úgy tudja, a Ferrari nemcsak a Red Bull pilótájára, de csapatfőnökére, Christian Hornerre is pályázik. „Tényleg? Ezt nem hinném, de nem tudok a nevében beszélni” – reagált az ausztrál.

 

Amennyiben a hírek igazak, és úgy alakulna, hogy Horner és Ricciardo is a Ferrarihoz igazol, úgy Sebastian Vettel újra hasonló közegben érezhetné magát, mint korábbi csapatánál, a Red Bullnál, ahol 2010-től 2013-ig dominálta a Formula-1-et. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: