DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Verstappen nem fog többet hibázni

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke beszélt Max Verstappen hétvégi teljesítményéről. A fiatal holland nem fejezte be a futamot, de a brit szerint versenyzője még tanulói fázisban van.

Az előző hétvégén még futamot nyerő Max Verstappennel éppen az ellenkezője történt Monacóban, ahonnan pont nélkül távozott, miután nekicsapódott a szalagkorlátnak a félig vizes pályán. A brit csapatvezető nem aggódik a hiba miatt, a bukás körülményeiről és a fiatal holland versenyéről nyilatkozott.

Horner így emlékezett vissza Verstappen futamának kezdetére: „Elég erős volt a versenyének az első fele. Nagyszerű előzésekkel ugrott át néhány pilótát, hatalmasat lépett előre, és már az első tízbe is bekerült.”

 Dppi_verstappen_05.30.



A Red Bull csapatfőnöke szerint a fiatal pilóta igyekezetének köszönhető az, hogy balesetet szenvedett: „Nagyon nyomta a gázt, mert látta, hogy Rosberg nem sokkal van előtte, de sajnos a pálya megviccelte őt a domb tetején. Nem ő volt az egyetlen, aki kiesett a versenyből a trükkös körülmények között.”

A brit szakember a következőképpen zárta gondolatait: „Pont az ellenkezője történt vele ezen a hétvégén a két héttel ezelőtti futamhoz képest, de azt hiszem, ez még része a tanulási fázisnak, amiben éppen most jár. Úgy gondolom, tanult az esetből, és kételkedem abban, hogy jövőre is megismételné ugyanezt a hibát Monacóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: