DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo nem érti, hogy mi történhetett

A Red Bull F1-es pilótájának fogalma sincs, hogy mi történhetett az ominózus boxkiállásnál, ami végül az első helyébe került - ez viszont már sorozatban a második hétvége, amikor kicsúszik a kezéből a győzelem.

Daniel Ricciardo a tegnap pole-pozíció után a versenyen is pokoli tempót diktált, de a Mercedes jól működő stratégiája, valamint a Red Bull hatalmas hibája miatt végül be kellett érnie a második hellyel - rendkívül letörten nyilatkozott a futam után.

"Nem igazán akarok a versenyről beszélni" - kezdte csalódottan az ausztrál a Sky Sportsnak. "Köszönöm a szurkolóknak, hogy kint maradtak az esőben is, igaz, szerintem elég izgalmas futamot csináltunk. Nem kellett volna ilyen izgalmasnak lennie, de ez már sorozatban a második hétvége, amikor megszívom..." - mondta Ricciardo.

RicciardoMonaco2



"Nem tudom, hogy mi történt, nincs ötletem" - válaszolta az elrontott boxkiállást firtató kérdésre. "Kihívtak a boxba, nem magamtól mentem ki, azoknak az abroncsokonak késznek kellett volna lenniük. Ez fájó, nagyon fájó, de nem akarok most erről többet mondani".

"Nagyon gyorsak voltunk az esőben, nagy előnyt alakítottunk ki, aztán küzdenünk kellett Lewisszal, amire nem lett volna szükség, majd jött a boxkiállás. Azt hiszem, hogy én voltam a leggyorsabb minden etapban, így a második hely nem túl jó" - tette hozzá a Red Bull rendkívül erős tempójával kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: