DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Korábbi pilóta tárgyal Rosberg szerződéséről

Lewis Hamilton tavaly önmaga intézte kontraktusa meghosszabbításának ügyeit a Mercedesszel, Nico Rosberg azonban felfogadott erre egy nagyon jól ismert F1-es futamgyőztest.

Gyakori jelenség, hogy Gerhard Berger feltűnik a Formula-1-es versenyhétvégéken, ám Monacóban már egy újabb szerepkörrel is rendelkezik, hiszen mint fény derült rá, ő tárgyal a Mercedes vezetőivel Nico Rosberg év végén lejáró szerződésének ügyében. A korábban a Ferrarival, a Benettonnal és a McLarennel is versenyző osztrák nem nevezi magát Rosberg menedzserének, hiszen elmondása szerint a család csak ezzel az egy feladattal bízta őt meg.

Dppi_00115006_575



„Nagyon egyszerűen jött: gyerekkora óta ismerem Nicót, hiszen éveken át versenyeztem az apja, Keke ellen. A múlt héten mindketten megkerestek és arra kértek, hogy tárgyaljak Nico szerződéséről, mivel ő teljes mértékben a bajnokságra szeretne koncentrálni. Természetesen igent mondtam, ez csupán egy baráti szívesség” - árulta el az 56 éves ex-pilóta.

Berger arra is utalást tett, hogy egyelőre nem a szerződés időtartama, csupán a szerződés megkötése a cél számukra. Köztudott, hogy Rosberget erős szezonkezdését követően a híresztelések szóba hozták őt a Ferrarival is, de Berger egyelőre nem foglalkozik más megkeresésekkel.

„Szerintem mindenki érti a másik fél helyzetét: a Mercedes meg akarja tartani Nicót, Nico pedig a Mercedesnél akar maradni. De persze határozott egyetértésre van szükség, és erről szólnak a szerződés részletei. Őszintén szólva meglepne, ha egy másik csapattal is tárgyalásokat kezdenénk, de persze ezt sohasem tudhatjuk előre. De egyértelmű, hogy a Mercedes az elsődleges számunkra” - jelentette ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: