DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Eldőlt: 2018-ig Renault-partner lesz a Red Bull

A Monacói Nagydíj vasárnapjának reggelén a Red Bull bejelentette, hogy újabb két évre kötelezte el magát a Renault erőforrásai mellett, ráadásul a Toro Rosso is visszatér hozzájuk a Ferraritól.

Az elmúlt két év folyamatos vádaskodásai után idénre enyhült a feszültség a Red Bull és a francia motorgyártó között, amelynek fő oka, hogy a velük négyszer az F1 csúcsára jutó energiaitalos csapat immár elégedett a gyári istállóként is visszatért Renault-nál lezajló változásokkal, így V6-os erőforrásuk feljavult teljesítményével is.

Már egy ideje beszéltek arról a paddockban, hogy a felek együttműködése tovább folytatódhat az idei évre szóló, szükségből létrejött megállapodás után, és most a hivatalos bejelentés is megérkezett: a Red Bull 2017-ben és 2018-ban is a Renault hajtásláncait használja majd.

Cjm1faHWkAArVSo



Mi több, Dietrich Mateschitz másik csapata, a Toro Rosso is megegyezett a franciákkal, így azt követően, hogy ebben az évben - szintén kényszermegoldásként - a Ferrari tavalyi motorjait használják, legalább a következő két évre ők is visszatértnek a Renault-hoz, amely márka az előző két szezonban volt partnerük.

„Örömmel jelentjük be a partnerségünk meghosszabbítását, amely az évek során már komoly sikereket eredményezett” - mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „A Renault által végrehajtott átszervezések után egyértelmű fejlődésen estek át, így logikusnak tűnt számunkra, hogy folytassuk az együttműködést a TAG Heuer névre keresztelt motorral.”

A felek a szerződésbe belefoglalták, hogy a Red Bull és a Toro Rosso sem köteles a Renault nevét használni, így szabadon elkeresztelhetik az erőforrást egy szponzor nevére. A Milton Keynes-ieknél ennek megfelelően továbbra is a TAG Heuer lesz használatban, arról pedig később döntenek, hogy a fiókcsapatnál is alkalmaznak-e hasonló üzleti stratégiát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: