DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton szomorú a kihagyott ziccer miatt

A Mercedes pilótái nem leplezték csalódottságukat a monacói F1-es időmérő edzés után - Nico Rosberg a pole elvesztése, Lewis Hamilton pedig motorhibája miatt bánkódhatott.

Miután a Hamilton-rajongók ereiben meghűlt a vér, amikor kedvencük ismét technikai hiba áldozatává vált a kvalifikáció harmadik szakaszának kezdetén, Nico Rosberg számára újabb lehetőség nyílt arra, hogy legfőbb ellenfelétől megszabadulva hódíthassa el a pole-pozíciót. Ám a támadás nem várt oldalról érkezett, és Daniel Ricciardo elcsente a pole-t a világbajnok istálló pilótái elől.



„Nem hiszem, hogy a pole kicsúszott volna a kezeim közül, szerintem soha nem is volt ott” - próbálta terelni a szót a tőle megszokott szkepticizmussal Nico Rosberg a kvalifikáció után. „Daniel rendkívül gyors volt ma, úgyhogy megérdemli a pole-pozíciót. Nem voltam elég gyors, ennyi az egész” - zárt rövidre mondandóját az elmúlt három Monacói Nagydíj közül kettőn pole-ból induló, hármat pedig megnyerő német pilóta.

Hamilton végül fel tudott zárkózni az élmezőnybe, miután három felvezető kört teljesített az ultralágy abroncsokon, de legjobbja végül a 3. helyre volt elég. „Nehéz időmérőn vagyunk túl, nem is tudom, hogy mit mondhatnék erről. Ahhoz képest nem túl rossz, hogy motorproblémáim voltak. Szerintem megvolt az esélyem arra, hogy megszerezzem a pole-t, de sajnos nem sikerült. Holnap minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy megnyerjem a versenyt” - tette hozzá az elmúlt két szezon világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: