DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Ha bejön a biztonsági autó…”

Egyik Williams-versenyző sem jutott be az időmérő harmadik szakaszába, ám Valtteri Bottasnak és Felipe Massának is a pontszerzés a célja a vasárnapi F1-es monacói futamon.

Bottas a 11., Massa pedig a 14. pozíciót szerezte meg a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, azonban Kimi Raikkönen öthelyes rajtbüntetése miatt a finn versenyző egy hellyel előrébb kerül, így a tizedik rajtkockát foglalhatja majd el a futam előtt. Egyik pilóta sem elégedett az autó teljesítményével, ám meglehetősen optimistán nyilatkoztak a versennyel kapcsolatban.

 Monaco, Williams



„Nyilvánvalóan nem vagyunk elégedettek, hogy nem kerültünk be a Q3-ba, de sikerült előrelépéseket tennünk, ami jó” – nyilatkozta Bottas. „Tovább kell fejlődnünk, és jó esélyünk van arra, hogy megszerezzem az első pontjaimat itt. Ez a legsűrűbb verseny abból a szempontból, hogy mi történik a pályán – a biztonsági autó miatt –, így meg kell ragadnunk a lehetőséget, hogy szerezzünk néhány pontot.”

 

„Nem volt egy könnyű időmérő számunkra” – mondta Massa. „Egész idő alatt egy tizedmásodpercért küzdöttünk. Sajnos ennek hiányában lecsúsztunk néhány pozíciót, ami igazán kár, mert olyan közel volt... Ez nem a mi napunk volt abból a szempontból, hogy mindent kihozzunk az autóból – a piros zászlók miatt –, viszont a versenygépünk jól viselkedik. Nem lesz könnyű pontokat szerezni, de megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: