DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Esős pályára hangolhatják Verstappen autóját

A Red Bull még szombat este közölte, hogy kiveszik Max Verstappen RB12-esét a parc fermé-szabályok alól, ami azt jelenti, hogy a holland nem a 21. helyről, hanem a bokszutcából kezdi meg a futamot.

A Spanyol Nagydíj győztese az időmérő első szakaszában hibázott és csapta falhoz autóját az Uszodánál, és mivel nem rendelkezett igazi gyorskörrel, csak a 21. helyre rangsorolták őt a vasárnapi futam rajtrácsán. Ennél már nem jelent sokkal nagyobb hátrányt a bokszutcai rajt, ráadásul így olyan módosításokat is elvégezhetnek autóján, amelyek egyébként nem lennének engedélyezettek.

Dppi_00116006_504



Az autó parc ferméből való kikérését elsősorban azonban az indokolta, hogy a Red Bullnak komolyabb újjáépítési munkálatokra van szüksége a baleset után, kiderült ugyanis, hogy ki kell cserélni a karosszériát Verstappen autóján. Ez azonban egyúttal lehetőséget nyújt számukra arra is, hogy ha az időjárás esősre fordulna, vagy az előrejelzések délelőtt indokolttá tennék, akkor nedves pályára hangolják a beállításokat, ami sokat érhetne a holland számára.

Maga Verstappen is ebben bízik: „Úgy tűnik, hogy eshet holnap, aminek örülnék. Egyébként pedig jó autónk van és remek tempóra vagyunk képesek. Remélhetőleg erős tudok majd lenni a futam elején és a végén is. A négy leggyorsabb közé tartozunk, aztán jönnek a Ferrarik, utánuk viszont jelentős tempóbeli különbséget láthatunk, ezt pedig szeretnénk kihasználni.”

„Minden pályán nagy árat fizetünk egy balesetért. Itt talán egy kicsit nagyobbat, de még jöhet az eső, szóval bármi lehet” - ismételte meg a futammal kapcsolatos legfőbb reményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: