DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso finoman beszólt a McLaren-vezetésnek

„A főnöknek mindig igaza van” – ezt az alapelvet követi a spanyolok kétszeres F1-es bajnoka, de szavaiból kitűnik, hogy a McLarennek egyelőre a rendszeres pontszerzés a cél, s nem a győzelem.

Nem először és nem másodszor tapasztalható túláradó, minden realitást nélkülöző optimizmus a McLaren részéről, amit aligha meglepő módon a versenyzők is kellő kritikával fogadnak. Így volt ez a legutóbbi megnyilatkozásokkal is: Ron Dennis már győzelmekről beszélt, míg Eric Boullier arról, hogy az MP4-31 jobb autó, mint a Ferrari.

alonso_16_cs



A monacói sajtóbeszélgetésen Fernando Alonso így reagált erre: „Ki mondta ezt? Nos, ez nagyon optimista, de ha Eric és Ron ezt mondja, akkor egyet kell értenem velük, hiszen ők a főnökeim” – mondta mosolyogva a spanyol.

Komolyra fordítva a szót, Alonso úgy érzi, legalább három csapat előttük lesz Monacóban – amit a szabadedzések igazolni látszottak: „A Mercedes erős lesz, akárcsak a Red Bull, s a Ferrari is bizonyosan versenyképes lesz. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy közel legyünk ehhez a csoporthoz.”

A wokingiak fejlődésével és jelenlegi erejével kapcsolatban Felipe Massa is megszólalt: „Egyértelmű, hogy jobban teljesítenek, mint korábban, de hogy a Ferrari előtt lennének? Aligha. A McLaren formája nem elég ahhoz, hogy az élcsapatok elé kerüljenek, nem hiszem, hogy lenne olyan jó az autójuk, mint a Mercedes, a Red Bull vagy a Ferrari.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: