DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen azt hitte, talán sosem tér vissza

A 23 éves pilóta más szériákban is keresgélt, miután elküldte a McLaren, hiszen nem tudta, kaphat-e még esélyt az F1-ben. Azóta erősebb versenyzőnek tartja magát, és kevesebb nyomást érez.

A Renault dán pilótája, Kevin Magnussen helyzete fél évvel ezelőtt egészen kilátástalannak tűnt: miután első szezonja, a 2014-es idény után a McLarennél arra kényszerült, hogy tartalékossá lépjen vissza egy évre, a wokingiak nem túl kifinomult módon, a születésnapján elküldött e-mailben váltak meg tőle. Akkor a dán nem lehetett biztos benne, hogy valaha is visszatér a sorozatba.

„A Formula-1-be való visszajutás volt abszolút a célom. Most olyan csapattal vagyok itt, amelynek ambíciója, hogy világbajnokságot nyerjen. Nem is lehetnék jobb helyen. Kétségeim voltak, az nyilvánvaló, és máshol is nézelődtem, mint a DTM-ben és LMP1-ben, hogy biztosan legyen mit csinálnom, ha a Formula-1-ben nem járok sikerrel. A Renault lehetőséget adott nekem, amelyért hálás vagyok” – mondta a karrierje során eddig 25 nagydíjhétvégén részt vevő Magnussen a Sky Sportsnak.



„Ez a tapasztalat erősebbé tett engem. Nehéz volt, hogy elveszítettem az ülésem és majdnem a reményt is. Jó, a reményt nem veszítettem el, de nem voltam ostoba, tudtam, hogy nagyon nehéz lesz visszajutni” – beszélt az érzelmi hullámvasútról, amelyen a kirúgás után átesett. „Nagyon szerencsés voltam, hogy sikerült. Azt kell mondanom, hogy ezúttal mindent sokkal jobban megbecsülök. Minden egyes percet sokkal inkább értékelek a pályán, mivel majdnem elveszítettem. Nem mondanám azt, hogy kevesebb a nyomás, csak most sokkal jobban kezelem. Mivel jobban élvezem, nehezebb a negatívumokat látni.”

2014-ben hosszú hónapokon keresztül abban a tudatban versenyzett, hogy bizonyítania kell, különben ő veszíti el ülését. „A szezon közepén mondták azt, hogy Fernando alá fogja írni a szerződést, mi pedig tudtuk, hogy egyikünk menni fog. Így nehéz, különösen, ha egy 15 év tapasztalatával rendelkező világbajnok ellen kell küzdened, miközben te teljesen új vagy. A sebesség ott volt, és megmutatta, hogy gyors vagyok Jensonhoz képest is. Ez sok magabiztosságot adott nekem. Most jobb helyzetben vagyok, mentálisan és magát a csapatot illetően is” – zárta Magnussen azzal, hogy jobban érzi magát a Renault-nál, mint egykor a McLaren színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: