DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen hibáinak köszönheti győzelmét

A Red Bull versenyzőjének édesapja, Jos Verstappen elárulta, milyen út vezetett odáig, hogy fia a Spanyol Nagydíjon mindenidők legfiatalabb F1-es futamgyőztesévé válhasson.

Verstappen a Spanyol Nagydíjon megszerezte élete első győzelmét, azóta pedig folyamatosan kapja a dicséreteket, és természetesen édesapja is rendkívül büszke rá. Jos Verstappen elárulta, szerinte mi az oka annak, hogy fia már ilyen fiatalon futamgyőztesnek mondhatja magát: „Azt hiszem, az, hogy kisfiúként sokat tanítottam, órákat töltöttem vele, hogy átadjam az információkat. Minden egyes manőverről vagy hibáról beszélgettünk – nem kiabáltam: csak elmagyaráztam. Azt hiszem, ezért ilyen gyors már most” – mondta az idősebbik Verstappen.

 Max, Jos



„Határozottan azt gondolom, hogy természetesen jobb nálam, ezt már hosszú ideje tudom. Jos úgy érzi, fia abból is sokat tanult, amit ő tapasztalt versenyzőként – ám ő sosem tudta kamatoztatni tudását versenyzőként. „Ismerem a jó és a gyenge pontjaimat. Szerencsére is szükség van ahhoz, hogy felérj a csúcsra, jó időben kell jó helyen lenned, és szerencsére ez nekünk sikerült. Az első pillanattól kezdve, amióta versenyez, mindenki rá figyelt.”

Korábban már a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is azt emelte ki újdonsült pilótája erényeként, hogy rendkívül nyugodt versenyző. Jos úgy gondolja, fia győzelmekor tökéletes futamot teljesített, mindent remekük kézben tartott. „Egyedülálló munkát végzett, ahogy vezetett, ahogy kezelte a dolgokat, és ahogy saját magát koordinálta… Csendben van, amikor csendben kell lennie, és ez valami különleges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: