DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault: A teszten bevetjük az új motort

A hírek úgy szóltak, hogy a Renault F1-es csapata Kanadára készíti el az új motorját. Most biztossá vált, hogy a Spanyol Nagydíj után tesztelni tudják az újonnan készített erőforrást.

A francia istálló vezetői beszéltek az alakulat fejlesztési tervezetéről. Elmondásuk szerint a barcelonai teszten sok újítást próbálhatnak ki majd a csapat versenyzői.

A Renault főmérnöke, Nick Chester elárulta, hogy a versenyre is tartogatnak néhány újítást a franciák: „A Spanyol Nagydíjra lesz egy új hátsó szárnyunk, úgy, ahogy vannak újításaink az első légterelőn is.”

A technikai részleg vezetője a csapat terveit boncolgatta: „A tesztre egy teljes szállítmányra elég dolog lesz, amit ki tudunk próbálni: új felfüggesztés, aero elemek az autó különböző részein, néhány rész a hűtéshez, valamint kipróbálnánk a B-változatú motorunkat, úgyhogy jó lenne, ha két gond nélküli teljes napunk lehetne akkor.”

Dppi_renault_05.06.



A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul az elmúlt hétvége történéseivel kezdte nyilatkozatát: „Az, hogy Oroszországban pontot szereztünk, egy jó ösztönzés volt a csapat számára a kemény kínai verseny után. Megbízhatóan és eléggé versenyképesen szerepeltünk, ami a sok és kemény munkának köszönhető. Amint már mondtuk, kiismertük a körülményeket, de az eredmény megismétlése Spanyolországban nagyon nehéz lesz.”

A francia szakember így folytatta: „Bár Barcelona lesz a kezdete a fejlesztési programunknak, meglátjuk, mit fognak hozni a kisebb fejlesztések a verseny alatt a többivel együtt a teszt után.”

„Ez a futam jelzése lesz annak, hol tartunk: a végső pontja ez a talpraállásunknak és az első nagydíjunk igaz csapatként” – zárta gondolatait a Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: