DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egymás gumiját használja Kvjat és Verstappen

Egy érdekes kérdésre kaptunk választ a Pirellitől a Verstappen-Kvjat cserét illetően: a következő F1-es futamokon a két pilóta nem azokat a keverékeket használhatja, melyeket kiválasztottak maguknak.

A Red Bull és a Toro Rosso pilótacseréjét követően felmerült egy érdekes kérdés: mi a helyzet a gumikeverékekkel, melyeket a pilóták már a következő jó néhány futamra előre kiválasztottak, egészen pontosan a spanyol, a monacói, a kanadai, a bakui és az ausztriai versenyhétvégekre.

pirelli_2016_100_p



A Pirelli most egyértelművé tette, hogy a gumikeverékek az autókhoz, s nem a pilótákhoz tartoznak, magyarán az említett versenyeken Kvjatnak és Verstappennek az egymás által kiválasztott keverékeket kell majd használniuk. „Ezt technikai szempontból egészen logikus” – nyilatkozta erről a Pirelli képviselője a GPUpdate-nek.

A soron következő barcelonai futamra egyébként alapvetően eltérő keverékeket választott a két pilóta, Verstappen 1 kemény, 6 közepes és 6 lágy, míg Kvjat 2 kemény, 4 közepes és 7 lágy garnitúrát – ezt most ki kell cserélniük egymás közt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: