DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért ment jobban Szocsiban a Renault

A visszatérő F1-es istálló csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, hogy mi volt eddigi sikertelenségük és hétvégi sikerük titka - Magnussen teljesítményével nagyon elégedett volt.

A Renault-ról nagy teher került le Szocsiban, hiszen a dán Kevin Magnussen megszerezte az ismét gyári csapatként működő istálló első pontjait - az első futamok sikertelensége után erre nagy szüksége volt az enstone-i alakulatnak. Frederic Vasseur csapatfőnök is érthető módon elégedett volt pilótája, valamint a teljes csapat teljesítményével.

"Ez nagyon fontos volt a csapatunknak, mert mindenki sokat túlórázott az elmúlt hónapban" - nyilatkozta Vasseur a Renault munkájáról. "Ez egy előrelépés és az mindig jó, ha a 'mikor szerzitek meg az első pontot?' kérdés már mögötted van..." - jelezte, hogy megkönnyebbült az istálló a hétvégi eredmény után. 

RenaultSzocsi



"Kevin a rajttól kezdve nagyon erős versenyt futott és képes volt gyorsítani, amikor Grosjeant ki kellett zárnia a DRS-zónából a futam során. Rendkívül jó munkát végzett" - dicsérte pilótáját Vasseur.

Azt is elárulta, hogy mi volt a siker és az eddigi sikertelenség titka. "Nem volt meg a folyamatosságunk a lágy és szuperlágy, vagy a kemény és lágy keverékek között. Az eredményeink rosszak voltak, de jó etapunk minden futamon volt. Most vasárnap történt meg először, hogy egymás után két jó etapot tudtunk csinálni két különböző keveréken és szerintem ez egy nagy lépés" - magyarázta.

"Valószínűleg még sokat kell dolgoznunk azon, hogy tökéletesen megértsük az abroncsok működését. Eddig eléggé ingadozóak voltunk ezen a téren, de ez valószínűleg kulcsfontosságú faktor" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: