DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Moss szerint Vettel lesz a nyerő az év végén

Stirling Moss, a jelenleg 86 éves egykori F1-es pilóta is megszólalt az idei év világbajnokságával kapcsolatban. A brit szerint Vettel a Ferrarival megnyerheti az ötödik bajnoki címét.

Bár eddig nem szerepelt jól a megbízhatósági problémák miatt a maranellói alakulat, az egyértelműen látszik, hogy a tavalyi évhez képest közelebb kerültek a Mercedeshez. A futamgyőzelem még nem jött össze az olaszoknak, de a tempójuk alapján az első hely csak idő kérdése. Ezt érzi az egykori F1-es pilóta, Stirling Moss is.

A brit így nyilatkozott a Mercedes házi csatájáról: „Nico sokkal erősebb fejben, mint tavaly. Úgy tűnik, egy kicsit nyíltan idegesíti Lewist, akinek van mit rendbe hoznia jelenleg. De a britnek sem szabad leírni a képességeit, mert ő egy nagyon gyors versenyző. Rosberg sem lassú. Ő viszont mostanában lelkileg sokkal jobban van, valami nagyon segíti Nicót fejben.”

 Dppi_moss_04.30.



Moss mégis egy harmadik személyt vár a végső győzelemre: „Ennek ellenére azt mondom, hogy Vettel fog nyerni a végén. Óriási versenyzőről van szó, akinek egy olyan autója van, ami egyértelműen fejlődik. A Ferrari és ő együtt legyőzhetik a Mercedeseket. Nekem jelenleg ez az érzésem.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: