DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton válaszokat vár a Mercedestől

Két héttel a Kínában tapasztalt ERS-probléma után teljesen hasonló hibába futottak bele a Mercedesnél Lewis Hamilton autóján - a brit minél hamarabb szeretné kideríteni, hogy miért üldözi a balszerencse.

Nem valószínű, hogy Hamilton emlékkönyvébe aranyozott betűkkel fog majd belekerülni a 2016-os szezonkezdet: az év első két futamán ő hibázott a rajtnál, és veszítette el esélyét a győzelemre, Kínában és Oroszországban viszont a Mercedesével adódtak gondok, ráadásul ugyanaz az ERS-hiba ütötte fel a fejét mindkét helyszínen. Nem csoda, hogy a brit pilóta kezd frusztrálttá válni, ezért mihamarabb szeretné válasz kapni a brackley-i csapattól.

„Nagyon, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi történik, így megkértem őket, hogy annyi adatot osszanak meg velem, amennyi csak lehetséges” - idézte a háromszoros világbajnokot a Motorsport.com. „A tesztek alatt 800 km-t futottunk, probléma nélkül. Most pedig hirtelen kétszer is előfordul ugyanaz a hiba. Ez szokatlan dolog nálunk. A csapat azt mondja megtanulta, legalábbis megértette, hogy mi történt ez előző versenyen, de úgy tűnik még sem - komoly munkára van szükség továbbra is.”



„Most egy új motort használunk, és ki tudja, hogy nem fog-e megtörténni-e ezzel is? Amire nagyon oda kell figyelni, hogy megértsük, mi folyik itt, sokkal jobban, mint korábban, de óvatosan kell bánnunk azokkal az erőforrásokkal is, melyek a rendelkezésünkre állnak. Az egyértelmű, hogy már csak három maradt az év hátralevő részére, így valószínűleg büntetést fogok begyűjteni valamikor. De addig is a tőlem telhető legjobb munkát fogom végezni.”

A brit pilóta, aki az elmúlt két évben egyaránt jobbnak tűnt Nico Rosbergnél, úgy véli, hogy nehéz megbirkóznia az idén felmerült problémákkal. „Persze, hogy nem könnyű, de nem sokat lehet tenni ellene. Mindent megteszek, amit csak tudok, ami csak kitelik a képességeimtől, ezek amolyan szerencsétlen dolgok. Nem tudom, hogy van-e rossz vagy jó szerencse, hiszen mindenre van logikus magyarázat. Ahogyan ki fog derülni, hogy mi romlott el az autón, biztosan logikus választ kapunk majd.”

Amikor arról kérdezték a 31 éves pilótát, dühös, vagy szomorú-e a történtek miatt, így válaszolt: „Nem tudom, mi a helyes válasz erre, nem igazán tudom leírni, hogy mit érzek most. Néha olyan, mintha sehonnan sem érkezne segítség. A mérnökeim, a szerelőim nagyon keményen dolgoztak, hogy a hétvégére remek formába hozzák az autót. A versenytempónk ismét remeknek tűnt, aztán váratlanul ilyen történt.”

„Nagyon sajnálom a srácokat, mert nem sokat tehetek azért, hogy felvidítsam őket, ahogyan ők se sok mindent tudnak tenni azért, hogy mosolyt csaljanak az arcomra a történtek miatt. A cél egyre távolabbinak tűnik, de nem tehetek mást, csak azt, ami tőlem telik” - mondta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: