DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Honda egy feltétellel adhat motort másoknak

Tavaly nyáron-ősszel már felmerült, hogy a Honda a McLaren mellett mást is elláthat erőforrásokkal, de Ron Dennis valószínűleg megvétózta ezt – a brit csapatvezető most erről is beszélt a sajtónak.

A tavalyi év során, különösen amikor a Red Bull szakítani akart a Renault-val, felmerült a lehetősége, hogy a Honda a McLaren mellett más istállókat is elláthatna erőforrásokkal, azonban végül nem valósulhatott meg az üzlet – minden bizonnyal Ron Dennis közbenjárására, aki állítólag megvétózta azt, hogy a Honda másoknak is adjon motort.

alonso_16kina_cs



Az F1 Racingnek nyilatkozva Dennis elárulta, hogy ő milyen feltétellel egyezne bele abba, hogy a japánok újabb ügyfelet fogadjanak rajtuk kívül: „Előbb jussunk el arra a pontra, hogy megnyerjük a világbajnoki címet, és utána elgondolkodhatunk rajta” – nyilatkozta a brit csapatfőnök.

Bernie Ecclestone még annak idején elmondta, hogy az ő tudomása szerint mi történt tavaly: „A Honda valamiképpen vétójogot biztosított Ronnak, aki személy szerint nem akarta a Red Bullt. Ron határozottan nemet mondott. Azt viszont nem tudom, hogy jogilag mi a helyzet az ő vétójával...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: