DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen csak egy „normális” versenyt akar

A Ferrari jelenleg egy nagyon jó alapcsomaggal rendelkezik, a titok a részletekben rejlik – állítja Kimi Raikkönen, aki megnézné, hogyan szerepelnek egy problémamentes F1-es versenyen.

Raikkönen számára eddig nem alakul szerencsésen a szezon – a finn jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyét foglalja el, ám szerinte a Ferrari sokkal többre képes annál, mint amit eddig a 2016-os szezon során megmutattak.  

Raikkönen



A finn számára – pontokat tekintve – ugyan jobban indult az idei szezon, mint a 2015-ös, azonban egyáltalán nem gondolja úgy, hogy ez egy pozitív kezdet lenne: „Nyilvánvalóan nem az” – nyilatkozta Raikkönen. Sokkal jobban is mehetett volna, az első versenyeken volt néhány problémánk, de legalább szerezünk néhány pontot.”

„A célunk, hogy mindig jobbak legyünk, és ez természetesen erre a hétvégére is igaz. Ha egy normális versenyhétvégét tudunk teljesíteni problémák nélkül, akkor remélhetőleg jobb eredményekre lehetünk képesek. A szezon még nagyon hosszú, mi pedig keményen dolgozunk, hogy előrelépéseket tegyünk.”

 

A 36 éves pilóta hisz benne, hogy a Ferrari még sokat javulhat, és utolérhetik a Mercedest. „Biztos vagyok benne, hogy még sok munka áll előttünk, és hogy egyes területeken még tudunk fejlődni, elég jó csomag áll rendelkezésünkre. A kis részletek jelentik a különbséget a végén, ezért kell kihozni a legjobbat a lehetőségeinkből. A vezetés és az autó szempontjából is a kis dolgok a döntőek. Néhány versenyen a gumikkal is voltak problémáink – végül ezek okozzák a köridőbeli különbségeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: