DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat nem akar visszamenni a Toro Rossóhoz

Sokak szerint Max Verstappen jövőre már a Red Bull színeiben fog versenyezni, ebben az esetben pedig Danyiil Kvjatot a másodcsapathoz léptethetik vissza. Oroszországban Kvjat kommentálta a híreket.

A Red Bull 22 éves orosz versenyzője, Danyiil Kvjat tagadhatatlanul jó formában van, miután a Kínai Nagydíjon, közvetlenül hazai versenye előtt megszerezte idei első, egyben pályafutása második dobogós helyét. Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy sokat hallani arról, ülése veszélyben van. Max Verstappen szerződése alapján állítólag szabadon csapatot válthat, ha 2017-ben már nem a Red Bullnál versenyez, helyét pedig azzal teremthetik elő, hogy Kvjatot visszaléptetik a Toro Rossóba.



Ehhez hasonló még sosem fordult elő a két csapatot működtető Red Bull történetében – Kvjat is meglepőnek tartja a forgatókönyvet: „Azt hiszem, ezek a pletykák elég furcsák. A Toro Rosso nagyszerű iskola volt számomra, de úgy gondolom, már sikerült kijárnom, méghozzá elég jó osztályzattal” – mondta az orosz Championat lapnak Kvjat, aki nem aggódik jövője miatt: „Ami a következő évi szerződésem illeti, azt hiszem, minél gyorsabban mész, annál több lehetőséghez jutsz hozzá. Tehát nem lesznek problémáim, ha ugyanígy folytatom.”

Mint egy másik nyilatkozatban kifejtette, az első lépést a sanghaji dobogós helyezés jelentette: „Úgy gondolom, az egy üzenet volt. Ha folyamatosan így teljesítesz az F1-ben, a külső tényezőktől függetlenül biztonságban van a helyed. Természetesen a Red Bull-lal képzelem el a jövőm, és természetesen annyit szeretnék nyerni velük közösen, amennyit lehet, ez az álmom. De úgy gondolom, ennek az érzésnek közösnek kell lennie, és remélem, hamarosan meg is lesz erősítve a közös volta” – idézi Kvjatot az F1i.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: