DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso Japánban dolgozott a Honda F1-es motorján

A kétszeres F1-es világbajnok továbbra is elkötelezett a McLaren-Honda mellett, de a szerződéséről egyelőre csend van - menedzsere szerint ahogy mást, úgy őt is érdekli a WEC.

Fernando Alonso szerződése 2017 végén jár a McLarennel és bár az istálló már most hosszabbítani szeretne a kétszeres világbajnokkal, a pilóta még nem döntött. Az autó a tavalyi szörnyűség után idén kezd éledezni, de továbbra is hatalmas a lemaradás az élcsapatokhoz képest - nem úgy fest, hogy belátható időn belül reális kihívói lennének a Mercedesnek. Luis Garcia Adad, Alonso menedzsere beszélt ügyfeléről a Marcának:

"Az már számokban is mérhető, hogy a McLaren-Honda fejlődik és a csapat mindenkinél keményebben dolgozik, hogy ledolgozza a hátrányát. Én hiszek abban, hogy ez reális és a versenyzők is előrelépésről beszélnek. Fernando is abban hisz, hogy a McLaren az egyetlen olyan csapat, amellyel legyőzheti a Mercedest és bár ezek az utak sokszor nehezek, hinni kell bennük".

FernandoAlonso



Az azonban egyelőre nem eldöntött, hogy a spanyol pilóta marad-e a istállónál, vagy távozik jövőre. "Ezen egyelőre nem kell gondolkodnunk, mert először azt kell látni, hogy hogyan fejlődik a McLaren-Honda, mik lesznek a következő lépések. Az viszont biztos, hogy Fernando is szeretné, ha előrelépne a csapat, az elmúlt napokban ott is volt Japánban a Honda gyárában, a mérnökökkel együtt dolgozott a motoron. Ez nem az ő dolga, de így közvetlenül kapott információkat, ami mindenképpen jó".

A Formula-1 berkein belül egyre népszerűbb a WEC-sorozat, egyre több pilóta kacsintgat a hosszútávú versenyek felé és az nem titok, hogy Alonsót is érdekli a dolog. "Ez mindig is tetszett Fernandónak, a WEC egy nagyon jó dolog és legutóbb Mark Webber fogalmazott úgy, hogy tíz kört tett meg tizedre azonos idővel, mert nem koptak el a gumik. A bajnokság nagyon izgalmas, a pilóták sokat beszélnek róla, de a Formula-1-ben is sok olyan dolog van még, amit Fernando elérhet".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: