DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Változások Szocsiban Sainz balesete miatt

Az F1-es Orosz Nagydíj helyszínén több módosítást is elvégeznek, köztük abban a kanyarban, ahol Carlos Sainz tavalyi emlékezetes nagy bukása történt, autója pedig a védőfal alá szorult.

A Toro Rosso spanyol pilótája a harmadik szabadedzésen szenvedett nagy balesetet, mikor a 13-as kanyarban a TecPro védőfalnak rohant, amely maga alá gyűrte az autót. A jármű orra a több rétegnyi TecPro mögötti korlátot is elérte és megrongálta, Sainz a szerencsének köszönhette, hogy sérülés miatt megúszta az esetet, és az időmérő kihagyása után a vasárnapi futamon már rajthoz tudott állni.



Az FIA beszámolója alapján a 13-as kanyarban a hétvégi Orosz Nagydíj előtt megerősítik a TecPro védőfalat további blokkok beiktatásával, valamint leaszfaltozzák azt a területet, ahol a védőfal áll. A 2-es kanyarban, ahol a TecPro közvetlenül a pályával szemközt helyezkedik el, szintén elvégzik ezeket a munkálatokat.

Módosítás történik a 2-es kanyar kijáratánál is, hogy megakadályozzák a pálya levágását az első körben, amikor a sűrű mezőny megérkezik a fordulóhoz, a bukózónába műfű és egy 25 milliméteres negatív rázókő kerül. A 16-os kanyarba szintén új szegélykövet helyeznek, amely 50 milliméterrel magasabb elődjénél. Itt Fernando Alonso kanyarlevágásért 5 másodperces büntetést kapott előző évben. A 2015-ös szabadedzések során lehullt eső tapasztalataiból okulva az 1-es kanyar vízelvezetésén is változtattak a szervezők Szocsiban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: