DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem a szakembercsere miatt vezet Rosberg

A Mercedes erre a szezonra több embert is megcserélt a két F1-es pilóta autóján dolgozók közül, de két szakértő szerint ennek nincs köze a pontverseny jelenlegi állásához.

A szezon előtt Toto Wolff és a Mercedes vezetősége úgy döntött, hogy több olyan szakember, aki eddig Lewis Hamiltonnal dolgozott, mostantól Nico Rosberggel fog és fordítva - ezt azzal magyarázták, hogy ne legyenek klikkek az istállón belül. Ezek után Rosberg magabiztosan vezeti a pontversenyt, Hamiltonnak pedig gondjai vannak...

"Nem hiszem, hogy ez meghatározó, mert a versenymérnököket nem cserélték meg és ez az, ami igazán számít" - nyilatkozta a Sky Sportsnak a korábbi Williams-mérnök, Dominic Harlow. "Az adatok átláthatósága és az ötletek megosztása ugyanolyan. Szerintem ez egyszerűen segít a nagy nyomás alatt lévő dolgozóknak, hogy valami újat csináljanak, hogy továbbra is maximálisan motiváltak és elkötelezettek legyenek a munkájuk iránt" - fejtette ki véleményét Harlow. 

WolffRosberg



"Nem gondolom úgy, hogy ez nagy különbséget jelent, de ez olyasmi, ami jól működik a csapaton belül" - fűzte hozzá a korábbi McLaren-szakember, Marc Priestley. "Akik most Nico autóján dolgoznak, tavaly még Lewist segítették és megvolt a kis bandájuk. Most a kapcsolatok teljesen rendben vannak és úgy tűnik, hogy az ötlet mindkét oldalon bevált".

"Azt ne felejtesük el, hogy Lewis nem lassú, csak balszerencséje van" - figyelmeztetett Priestley. "Hamarosan újra ott lesz az élen, az autója remekül fog működni és nagy csatákat fognak vívni". Azt pedig hozzá kell tenni: Rosberg sorozata már a tavalyi szezon végén elkezdődött, a régi felállással...

Viszont ha nem látszik meg a teljesítményen, akkor miért húzták ezt meg Wolffék? "Szerintem egyszerűen el akarták kerülni, hogy úgy tűnjön, egyik vagy másik pilótát favorizálják csapaton belül azzal, hogy kit milyen szakember vesz körül. Az eddigi futamokon nagyon jó munkát végeztek" - magyarázta Priestley.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: