DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton 100 köre – Számok Szocsiból

Mekkora a legnagyobb végsebesség Szocsiban? Hányszor járt pályán a biztonsági autó? Hány méter után fékeznek először a rajtnál? A statisztikák kedvelőinek való válogatás a formula1.com alapján.

2: Ennyi Orosz Nagydíjat tartottak eddig, és mindkettőt a Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton nyerte meg. A mezőny orosza, Danyiil Kvjat ugyancsak ennyi dobogóval rendelkezik eddigi pályafutása során.

100: Az eddigi Orosz Nagydíjak köreinek ennyi százalékát vezette a két Mercedes. Hamilton pontosan 100, Rosberg 6 kört töltött az élen.

1:40.071: A versenyben elért körrekord Szocsiban, amely azonban nem egy Mercedeshez, hanem Sebastian Vettelhez fűződik 2015-ből. A pálya abszolút legjobb köre 1:37.113 a tavalyi időmérőről, Nico Rosbergtől.

0,320: Ennyi másodperccel győzte le az említett időmérőn Rosberg Hamiltont. Az előző évben fordított sorrendben végeztek az első két helyen, 0,200 szekundum különbséggel.

100: Ennyiedik nagydíján vesz részt hétvégén Nico Hülkenberg – akárcsak csapattársa, Sergio Perez.

343,1: A legnagyobb mért sebesség a tavalyi versenyről, melyet Kimi Raikkönen ért el. 8,7 km/h-val volt gyorsabb, mint Felipe Massa, az időmérő legjobbja.



3: A biztonsági autós fázisok száma az eddigi két Orosz Nagydíjon. Legutóbb kétszer hajtott pályára Szocsiban a safety car, egyszer Hülkenberg és Ericsson ütközése, majd Romain Grosjean nagy bukása miatt.

30: Valtteri Bottasszal való utolsó körös ütközése miatt ennyi másodperces időbüntetést kapott Kimi Raikkönen az előző évi versenyen. Harmadik helyért harcolt honfitársával, ötödik pozícióban kullogott be, végül azonban csak nyolcadikként rangsorolták.

2,21: Csupán ennyi másodpercig tartott a Ferrarinak lecserélnie Sebastian Vettel négy kerekét a 2015-ös versenyen, amelynek ez volt leggyorsabb kiállása.

315: Ennyi kilométeres óránkénti sebességgel érkeznek meg az autók a 13-as kanyarba, ahol Carlos Sainz a harmadik szabadedzésen hatalmas balesetét szenvedte el.

844: Méterben a távolság a pole-pozíció és a 2-es kanyar között – ahol a versenyzők először fékeznek a pályán.

50: A teljes kör ekkora százalékán állnak padlógázon a pilóták.

3: Ha ennyi győzelmet szerez még Nico Rosberg zsinórban, beállítja honfitársa, Sebastian Vettel rekordját, aki 2013-ban 9 futamon győzött megszakítás nélkül. Ehhez Szocsiban, Barcelonában és Monacóban kell nyernie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: