DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean: Minden futamon nulláról indulunk

Nehéz megjósolni, melyik F1-es versenyen mi várható a Haastól, hiszen tavalyi autóval sem rendelkeznek, amely összehasonlítási alapot nyújtana. Romain Grosjean tapasztalatával igyekszik ezt kiküszöbölni.

Bár az újonc Haas csapat pilótája, Romain Grosjean hatalmas meglepetést keltve a legjobb hat között végzett a szezon első és második versenyén is, a Kínai Nagydíjon mindössze 19. helyen ért célba. A bajnokságban nyolcadik pozíciót elfoglaló francia szerint az évet nyitó erős eredmények nem jelentik azt, hogy hasonlókat kell elvárni a Haastól a későbbiekben, ugyanis minden egyes nagydíjhétvégén az ismeretlennek vágnak neki.



„Kordában kell tartanunk az elvárásainkat. Számunkra ugyanis minden futam a nulláról indul, többé-kevésbé az összes versenynek egy fehér papírlappal vágunk neki. Nem tudok hasonlítani a tavalyi autóhoz, mert olyanunk nincs” – mondta Grosjean az Auto Motor und Sport lapnak. Azt beismerte, rutinja azért jó szolgálatot tesz: „A Haas autója teljesen más, mint a Lotusé volt, de bizonyos dolgokat át lehet ültetni. A tapasztalatommal segítik, hisz az agyamat nem hagytam ott a Lotusnál.”

Grosjean hangsúlyozta, jelentős eredményeket akar elérni a Haasszal, alakulatára pedig nem ugródeszkaként tekint: „A Ferrariról álmodtam nyolcéves korom óta, de nem azért jöttem a Haashoz, hogy a hátsó ajtón érkezzem meg a Ferrarihoz. Hiszek ebben a csapatban, és büszke vagyok rá, hogy én lettem az első versenyző, aki 30 év után amerikai istállóval pontokat szerzett. Nem sietek, csupán 30 esztendős vagyok, és továbbra is sok év áll előttem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: