DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Mick Schumacher nem jobb az apjánál”

Időt kell adni Mick Schumachernek, aki számára neve inkább terhet jelent, mint előnyt – így véli az egykori F1-es pilóta, aki saját fiát viszont jobb pilótának tartja önmagánál.

Az F1 legjelesebb ifjú tehetségének édesapja, Jos Verstappen egykori csapattársa, Michael Schumacher fiáról nyilatkozott, aki az ő gyermekéhez hasonlóan szintén a királykategória felé igyekszik. Az egykori F1-es pilóta szerint Mick annyira nem lesz jó versenyző, mint édesapja, s így akár nehézséget is jelenthet számára a legendás név viselése:

„Micknek természetesen hiányzik az édesapja, akinek rengeteg tapasztalata van. Most Peter Kaiser támogatja őt” – idézi a hollandot az Auto Bild. „Szerintem Micknek időre van szüksége a jó eredmények eléréséhez. Figyeltem őket, és szerintem jól vezet, de meg kell adni neki az időt, amire szüksége van. A Schumacher név más, mint ha Verstappennek hívnak. Nem hiszem, hogy olyan jó lenne, mint Michael, épp ezért nehezebb is...”

micksch_osch_f4



És ha már az apák és fiúk összehasonlításánál tartunk, Verstappen saját fiát is összemérte saját magával: „Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Max jobb nálam. Mindent az irányítása alatt tart. Felkészültebben érkezett nálam, ugyanis amikor én F1-es ülést kaptam, semmit sem tudtam, kénytelen voltam mindenre egyedül rájönni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: