DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Jobban tisztelnek, mióta ferraris voltam

Fernando Alonso arról beszélt, hogy a Ferrarinál eltöltött időszak után vált elismert pilótává az F1-es paddockban. A Renault-val szerzett bajnoki címeit sokak a szerencsével és egyéb körülményekkel magyarázták.

A McLaren spanyolja elmondta, hogy szerinte néhányan kételkedtek abban, tényleg megérdemelte-e a Renault-val megnyert bajnoki címeit. A Ferrarinál eltöltött hosszú évek viszont a szkeptikusok számára is megmutatták, hogy ő igenis remek pilóta.

Alonso így kezdte a nyilatkozatát: „Valójában a ferraris korszakom után több tiszteletet kaptam a paddockban és az F1-ben, mint előtte valaha.”

 Dppi_alonso_04.24.



A spanyol a benne kételkedők álláspontját is elmondta: „Két bajnoki címet nyertem, világbajnok voltam, hosszú karrier állt mögöttem, amikor mindezt elértem, de azt mondták, hogy az első világbajnoki évemben a Renault nagyon megbízható volt a McLarenhez képest. Ráadásul a michelines abroncsok is jobbak voltak a Bridgestone gumijainál. Az emberek mindig a két bajnoki címem okairól beszéltek, de már 16 éve itt vagyok az F1-ben, és most már kevesebbet hallok a dologról.”

A McLaren pilótája a következőképp folytatta mondandóját: „Most már sokkal jobban becsülnek, köszönhetően a sok versenynek és a teljesítményemnek, amit hétről-hétre produkálok. Néha nyersz, néha pedig veszítesz.”

Alonsót arról is megkérdezték, hogy szerinte ő is a legnagyobb pilóták közé tartozik-e, akik nem szereztek a maranellóiakkal világbajnoki elsőséget: „Nem, nem hiszem. Gilles Villneuve az egyike, minden idők legjobb ferraris versenyzőinek... de a médiának fontos, hogy címeket nyerjen az ember, ugyanaz a filozófia itt is, mint a fociban. Legyél bajnok... de az már egy más dolog.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: