DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Herbert: Jensonnek és Kiminek sincs már F1-es jövője

Johnny Herbert az Alonsóval történt incidense után is úgy gondolja, hogy a spanyolnak vissza kellene vonulnia az F1-ből, ráadásul Kimi Raikkönenről és Jenson Buttonról is ugyanez a véleménye.

A Bahreini Nagydíj során a brit háromszoros futamgyőztes azt nyilatkozta, hogy a kétszeres világbajnok spanyolnak nem kellene tovább a Formula-1-ben maradnia. Alonso erre hevesen reagált: „Nem vonulok vissza, én világbajnok vagyok. Te kommentátorként végezted, mert nem voltál világelső.”

Herbert elmondta, hogy nem mindenkinek tetszett a 2005-ös és 2006-os világbajnok kijelentése: „Azt kell, hogy mondjam, a feleségem nem tartotta viccesnek a dolgot. Azt mondta, hogy Alonso szemtelen volt. Én megértem a reakcióját, de a véleményem továbbra is ugyanaz, mint előtte.”

 Dppi_rai_alo_but_1



Emellett arra is kitért, hogy nem a spanyol az egyetlen pilóta, akinek le kellene tennie a lantot ebben a sportban: „Azt hiszem, Fernando ideje lejárt az F1-ben. Nincs már jövője, csakúgy, mint más versenyzőknek: Jenson Buttonnak és Kimi Raikkönennek. A jövőt Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, utánuk pedig Max Verstappen és Carlos Sainz fogja jelenteni.”

Herbert szerint Alonso sokra vinné az endurance-világbajnokságban: „Úgy gondolom, hogy tökéletesen illene hozzá. A WEC jó hely lenne a számára, és bajnok is lehetne, mint Mark Webber.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: