DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Általános csalódottság a Williamsnél

Elkeserítő eredményt ért el Bahreinben az F1-es csapat, amely a futam elején még második és harmadik helyen állt. A rossz stratégiához Bottasnál még a Hamilton-ütközés is hozzájött.

A grove-i csapat két versenyzője a 6. és 7. rajtkockát foglalta el a Bahreini Nagydíjon, egy rendkívül sikeres start után viszont a második és harmadik pozícióba jöttek fel – annak ellenére, hogy Valtteri Bottas Lewis Hamiltonnal ütközött az első kanyarban. A Williams aztán nem remekelt a gumiválasztásban, Bottas áthajtásos büntetést kapott az esetért, így végül mindössze a 8-9. pozícióban értek célba, ami messze elmarad a kezdeti reményekhez képest.

„Nagyon nehéz napunk volt, és csalódás, hogy közelében sem végeztünk annak, ahol kellene” – kezdte az értékelést a csapat részéről Rob Smedley, a teljesítményért felelős igazgató. „Az időmérős teljesítményünkhöz képest, ami egész jó volt, a versenytempónk egyszerűen hiányzott. Valtteri autója megsérült az első kanyarban, ami egyértelmű hatással volt a sebességére, aztán kapott egy áthajtásos büntetést is.”



„Felipe tempója a második etapban közepes keveréken nem volt nagyszerű, meg kell értenünk azt is, mi történt ott” – tért ki a másik versenyzőre. „Általánosságban ez egy meglehetősen nehéz nap volt számunkra, amelyet ki kell hevernünk, hogy erősebben térhessünk vissza. Kína két hét múlva jön, nagy munka vár addig mindenkire a Williamsnél.”

Kiváló versenykezdete után Felipe Massa érthetően nem örült a végkifejletnek: „Olyan nagyszerű rajtot vettem, hetedikről a második helyre jöttem fel, de sajnos a két kiállásos stratégia nem működött úgy, ahogy vártuk, a tempónk pedig nem volt valami jó közepes abroncson. Ez lehetővé tette másoknak a lágyabb gumikon, hogy elénk kerüljenek és ott is maradjanak. Úgy kezdtük a hétvégét, hogy többre számítottunk, ezért csalódás volt az eredmény, de remélhetőleg tanulni tudunk a hétvégéből, Kínában pedig már jobban leszünk” – mondta a brazil pilóta.

Két versenyt követően a Williams negyedik a konstruktőri bajnokságban, nagyrészt Massának köszönhetően, aki 14 pontjával hetedik helyet foglal el az egyéni küzdelemben. Bottas, a tavalyi év negyedikje azonban egyelőre mindössze 6 ponttal rendelkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: