Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

„Az F1-et az igazi férfiak sportjává kell tenni”

Ezen a véleményen van Fernando Alonso, aki szerint a következő évtől bevezetésre kerülő szabályok elsőszámú céljául ezt és a gyorsabb F1-es autók visszahozását kell kitűzniük a döntéshozóknak.

Fernando Alonso a jelenlegi Formula-1-es mezőny egyik legtapasztaltabb tagja, így ha valakinek, neki biztosan van összehasonlítási alapja arról, miben változott a száguldó cirkusz az elmúlt évek során. A kétszeres világbajnok korábban már megfogalmazta kritikát a sportról, miszerint az autók túl lassúak lettek az utóbbi időben, s a spanyol klasszis most is hasonló gondolatokkal állt elő, amikor arról kérdezték, miben kellene változnia a száguldó cirkusznak.

Alonso_McLaren_Melbourne

„A legfontosabb, hogy az autókat gyorsabbá, az F1-et pedig az igazi férfiak sportjává tegyük, és ez is a terv a következő szezonra” – idézi Alonso szavait a crash.net szakoldal. „Mindenki tudja, hogy változásra van szükség, és remélhetőleg a helyes irányba haladunk. Mindannyian szeretnénk jobbá tenni a versenyeket és magát a sportot is, és javítani a show-n. Nincs semmiféle varázslatos megoldás, minden évre változnak kissé a szabályok.”

„Számomra az a legfontosabb tény, hogy az autók és a szabályok már nem tesznek lehetővé olyan élvezetes vezetést, mint pár éve. A gumik, az autók súlya… 125 kilóval vagyunk nehezebbek, mint néhány évvel ezelőtt!” – mondta a McLaren-Honda versenyzője, hozzátéve, hogy szeretne ismét „extrém” autókat látni az F1-ben.

Alonso nem ért egyet azokkal a véleményekkel, hogy az utóbbi időben csak unalmas idényekre került volna a sor a Formula-1-ben: a spanyol három évet is kiemelt, amelyek kifejezetten emlékezetesre sikerültek – ebből kettőben ő maga is érdekelt volna világbajnoki esélyesként: „Úgy vélem, láttunk néhány fantasztikus világbajnokságot az előző néhány esztendőben, mint például a 2010-es vagy 2012-es szezonok, vagy akár a 2008-as Felipe és Lewis csatájával. A közelmúltban sokan kritizálták a sportot, de a show-t továbbra is élvezni lehetett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?