Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Abiteboul: A Renault tanulhat a Red Bulltól

A franciák F1-es alakulatának ügyvezető igazgatója szerint értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak az energiaitalosokkal való együttműködés során: elsősorban szervezettség terén vehetnek példát róluk.

A Red Bull és a Renault hosszú évek óta partnerek a Formula-1-ben: már akkor is együtt dolgoztak, amikor Sebastian Vettel révén zsinórban négy világbajnoki címet zsebeltek be. Az utóbbi két esztendőben a sikertelenség okán aztán megromlott a két fél viszonya, egy ideig az a veszély is fennállt, hogy a csapat és a motorgyártó is távozik az F1-ből. Végül aztán mégis együtt maradtak – igaz, a Red Bull immár TAG-Heuerre keresztelt erőforrásokkal áll rajthoz –, ráadásul a Renault a Lotus felvásárlásával ismét gyári istállóval képviselteti magát a száguldó cirkuszban.

RedBull_Renault_Melbourne_DPPI

Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezető igazgatója szerint a konfliktusok ellenére is roppant gyümölcsöző volt a Red Bull-lal való kapcsolatuk: a szakember úgy véli, a francia gyártó rengeteg tanulhatott az osztrákoktól – azt is elmondta, miben:

„Úgy gondolom, sosem lehetsz teljesen elégedett a csapatstruktúráddal a Formula-1-ben” – nyilatkozta Abiteboul a crash.net szaklap hasábjain. „Egy nagy istálló számára fontos, hogy olyan szerkezettel rendelkezzen, amely folyamatosan be tudja fedni a hiányosságait, emellett alkalmazkodni tud a sport újdonságaihoz.”

„Amit megfigyeltünk a Red Bullnál, az a folyamatos fejlődésre való képességük és az, ahogy új területek felé fordultak” – folytatta a Renault ügyvezetője. „Nem veszünk át semmilyen új ötletet tőlük, de láthattuk, hogyan menedzselek a teljes programjukat, ami egészen fantasztikus volt. Elképesztő szinten álltak szervezetség terén… ez az, amiben követhetjük őket itt Enstone-ban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?